Basket Talk

«Κατοστάρης» και στη Μακάμπι ο Σφαιρόπουλος, σε «κλειστό κλαμπ» με τον Ομπράντοβιτς!

«Κατοστάρης» και στη Μακάμπι ο Σφαιρόπουλος, σε «κλειστό κλαμπ» με τον Ομπράντοβιτς!

Ιστορική βραδιά απόψε στην Κωνσταντινούπολη για τον Έλληνα τεχνικό ο οποίος θα γίνει μόλις ο 2ος προπονητής στην ιστορία της Ευρωλίγκα με τριψήφιο αριθμό αγώνων σε δύο διαφορετικές ομάδες μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Μπορεί να βρίσκεται μόλις επτά χρόνια ως πρώτος προπονητής στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκα όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρόλαβε ήδη να γράψει τη δική του ιστορία. Ο Έλληνας τεχνικός απόψε στην πόλη όπου έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Μακάμπι πριν τρία χρόνια εναντίον της Εφές στις 20 Νοεμβρίου 2018 θα συμπληρώσει 100 αγώνες στον πάγκο της «ομάδας του λαού»!

Ο «μελαχρινός» θα γίνει έτσι μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης μετά τον αξεπέραστο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τριψήφιο αριθμό αγώνων στην Ευρωλίγκα με δύο διαφορετικές ομάδες!

Ο Σέρβος τεχνικός μετράει 237 στον πάγκο του Παναθηναϊκού (ρεκόρ 165 νίκες, 72 ήττες) και 217 σε αυτόν της Φενέρμπαχτσε (148 νίκες, 69 ήττες) ενώ ο Έλληνας τεχνικός από την τετραετή θητεία του στον Ολυμπιακό έφτασε στους 122 αγώνες, ενώ μέχρι σήμερα σε 99 ματς στη Μακάμπι έχει ρεκόρ 53 νίκες και 46 ήττες, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 53,5%.

«Είναι μία αναγνώριση της προσπάθειας και της δουλειάς μου τα επτά χρόνια που βρίσκομαι στη διοργάνωση», δήλωσε ο Σφαιρόπουλος μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα Live Sport και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Μακάμπι για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει αυτά τα τρία χρόνια αλλά και τον κόσμο της ομάδας που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή».

135606.jpg

Όσο για το ότι θα γίνει το δεύτερο μέλος του κλειστού «κλαμπ» των προπονητών με τριψήφιο αριθμό αγώνων σε δύο ομάδες μαζί με τον Ζοτς«Ο Ζέλικο είναι ο κορυφαίος όλων. Και θα είναι για πάντα», σχολίασε ο Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ότι φτάνω σε τριψήφιο αριθμό αγώνων με δύο διαφορετικές ομάδες στη διοργάνωση όπως εκείνος αλλά μπροστά του δεν υπάρχει και δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Σφαιρόπουλος γίνεται απόψε ο 3ος προπονητής στην ιστορία της Μακάμπι στην Ευρωλίγκα με τριψήφιο αριθμό αγώνων πίσω από τους Ντέιβιντ Μπλατ (141) και Πίνι Γκέρσον (103).

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0