Basket Talk

Τα πετροδόλαρα του Άμπου Ντάμπι στην υπηρεσία του NBA

Τα πετροδόλαρα του Άμπου Ντάμπι στην υπηρεσία του NBA

H παγκόσμια εξάπλωση του NBA συνεχίζεται και το BN Sports θυμάται τα διάφορα μέρη του πλανήτη που έχουν επισκεφθεί ομάδες από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Το NBA συνεχίζει ακάθεκτο την επεκτατική του πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε και η συμφωνία για διεξαγωγή αγώνων προετοιμασίας στο Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αρχής γενομένης από το 2022. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Λίγκα θα δώσει το «παρών» στην Αραβική χερσόνησο. 

Δύο ματς θα δοθούν τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες και οι ομάδες που θα ταξιδέψουν. Πρόκειται για ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα που κάνει το NBA, ειδικότερα αν αναλογιστεί κάποιος ότι κανένα παιχνίδι της preseason δεν έχει διεξαχθεί έξω από τα όρια της Βόρειας Αμερικής από το 2019, αφού λίγο καιρό αργότερα ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Το Άμπου Ντάμπι είναι ένας ζωντανός πολυπολιτισμικός κόμβος με αποδεδειγμένο ιστορικό φιλοξενίας αθλητικών εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Μαρκ Τέιτουμ κατά την υπογραφή της πολυετούς συμφωνίας. 

Με αφορμή λοιπόν το εν λόγω deal, το BN Sports ανατρέχει σε όλα τα μέρη του πλανήτη που έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν αγώνες επίδειξης ή προετοιμασίας, ομάδων του NBA.

Ξεκινώντας από την Νότια και κεντρική Αμερική βρίσκουμε αγώνες σε Βραζιλία, Μπαχάμες, Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό και Δομινικανή Δημοκρατία. Συνεχίζοντας με την Ασία, μπορούμε να βρούμε αγώνες σε Κίνα, Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Ταϊπέι και Ινδία. Τέλος, σε ότι αφορά την Ευρώπη, διάφορα ματς έχουν πραγματοποιηθεί σε Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Γεωργία, Λιθουανία, Ρωσία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Τουρκία και Ισραήλ.

Μάλιστα, σε κάποιες χώρες έχουν παιχτεί και αγώνες της regural season του NBA, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αναμέτρηση ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Σάρλοτ Χόρνετς στο Παρίσι, στις 24 Ιανουαρίου του 2020. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί 12 φορές στην Ιαπωνία, 11 φορές στο Μεξικό και 8 φορές στη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στην «O2 Arena» του Λονδίνου.

bucks_paris_900x600.jpeg

Τέλος, μπορεί ακόμα να μην έχουμε καταφέρει να δούμε στη χώρα μας τους αστέρες του NBA, ωστόσο, ελληνικές ομάδες έχουν τεθεί παλαιότερε αντιμέτωπες με ομάδες από την καλύτερη λίγκα του κόσμου. Για την ακρίβεια αυτό έχει συμβεί τρεις φορές με τον Ολυμπιακό και άλλες τρεις με τον Παναθηναϊκό.

Η αρχή έγινε πριν από 24 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου του 1997, όταν οι «ερυθρόλευκοι» διασταυρώθηκαν με τους Σικάγο Μπουλς στο Παρίσι και γνώρισαν ήττα με 104-78. Οι «πράσινοι» πήραν τη σκυτάλη στις 10 Οκτωβρίου του 2003, όταν και ηττήθηκαν με 100-76 από τους Τορόντο Ράπτορς στον Καναδά

Toronto_Raptors_Panathinaikos-768x461.jpg

Τα άλλα δύο παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός τα έδωσε στις 11 και 13 Οκτωβρίου του 2007 με τους Χιούστον Ρόκετς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο «Toyota Center» και το «AT&T Center» αντίστοιχα, χωρίς να καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης. Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός στις 9 και 12 Οκτωβρίου του 2009 έφυγε ηττημένος τόσο από την έδρα των Σαν Αντόνιο Σπερς, όσο και από αυτή των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

spurs_olympiacos.jpg

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μπουλς – Ολυμπιακός (σσ. 1997) και το Σπερς – Παναθηναϊκός (σσ. 2007) είναι τα δύο από τα μόλις τρία παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον πρωταθλητή του NBA και την κάτοχο του τροπαίου της Euroleague. Το έταιρο ήταν μεταξύ των Λος Άντζελες Λέικερς και της Μπαρτσελόνα στις 7 Οκτωβρίου του 2010, με τους «Μπλαουγκράνα» να επικρατούν 92-88 εντός έδρας!

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0