Basket Talk

Ο Αργεντινός Λεάντρο Λεσκάνο στον δρόμο του Παναθηναϊκού

Ο Αργεντινός Λεάντρο Λεσκάνο στον δρόμο του Παναθηναϊκού
Ο μόλις δεύτερος Αργεντινός ρέφερι στην ιστορία της Euroleague, Λεάντρο Λεσκάνο, θα βρίσκεται στη διαιτητική τριάδα (σσ. μαζί με τους Λουίτζι Λαμόνικα και Τζόρντι Αλιάγκα) για το παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της διοργάνωσης και το BN Sports σας μεταφέρει την ιστορία του.

Γεννημένος στη Σάντα Φε, ο Λεάντρο Λεσκάνο, ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ από νωρίς, ωστόσο, όταν ακόμα βρισκόταν στην εφηβεία εγκατέλειψε τα αθλητικά του όνειρα και με προτροπή των γονιών του στράφηκε προς το χώρο της διαιτησίας.

Τα πρώτα του βήματα έγιναν σε τουρνουά της γενέτειράς του, ενώ σε ομοσπονδιακό επίπεδο εμφανίστηκε το 2011 στο Μπουένος Άιρες από τη FIBA. Ο Λεσκάνο, αναφέρει ως μέντορά του τον Τζεράλντο Φοντάνα, τονίζοντας: «Είναι σαν τον πατέρα μου σε αυτό… όταν με γνώρισε δεν είχα καμία θέση στο Ομοσπονδιακό τουρνουά, αλλά με εμπιστεύτηκε».

To πέρασμά του από το πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, τον οδήγησαν στο να συμπεριληφθεί στην Εθνική Ένωση.

Πλέον, στα 39 του χρόνια και με εμπειρία άνω των 20 ετών στα διαιτητικά δρώμενα, ο Λεσκάνο είναι ενθουσιασμένος που σφυρίζει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μετά και την πορεία του στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2021-22 ανέφερε: «Νομίζω ότι αυτή η δυνατότητα έρχεται την κατάλληλη στιγμή, τόσο στην καριέρα όσο και στη ζωή. Όταν συσσωρεύεις χρόνια προσθέτεις εμπειρία και ωριμάζεις σε διάφορες πτυχές. Μου φαίνεται ότι είμαι σε καλό επίπεδο, δεν είμαι στην κορυφή της καριέρας μου, θεωρώ ότι πρέπει ακόμα να συνεχίσω να εξελίσσομαι. Η κλήση μου ήταν απρόσμενη. Έμαθαν ότι θα ζήσω στη Βαρκελώνη και μου το πρότειναν».

Κάπως έτσι ο Αργεντινός διαιτητής βρίσκεται φέτος μεταξύ των επιλεγμένων διαιτητών της Euroleague και του Eurocup, ενώ ο πρώτος συμπατριώτης του που κατάφερε κάτι αντίστοιχο ήταν ο Ραούλ Τσάβες, το 2002 και το 2003.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι οι μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχει διαιτητεύσει μέχρι στιγμής ο Λασκάνο είναι: Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και Τόκιο 2020, FIBA Americas, Eurobasket 2017, Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U19 2015, Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών U19 2013 και 2018, Ευρωμπάσκετ U18 2014, Ευρωμπάσκετ U20 2012, Πρωταθλήματα Αμερικής, Πρωταθλήματα Νότιας Αμερικής, NBA Summer Camp στο Λας Βέγκας το 2014, Παγκόσμιο Κύπελλο Κίνα 2019.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο διάβα του Παναθηναϊκού, αφού ο Λεάντρο, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχής της Αναντολού Εφές, της Παρτιζάν και της Ράτιοφαρμ Ουλμ.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0