Basket Talk

Νικ Καλάθης: Η τέχνη του ριμπάουντ δεν είναι μόνο για τους «ψηλούς» (video)

Νικ Καλάθης: Η τέχνη του ριμπάουντ δεν είναι μόνο για τους «ψηλούς» (video)

Το νέο career high του Νικ Καλάθη στα ριμπάουντ και οι υπόλοιποι παίκτες κάτω των 2μ που έχουν γράψει αντίστοιχα νούμερα.

Μπορεί ο Νίκολα Μίροτιτς με τους 22 του πόντους και ο Πιέρ Οριόλα με τις δύο καθοριστικές βολές στο φινάλε της παράτασης να έκλεψαν τις εντυπώσεις στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού με 79-78 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, όμως υπάρχει και ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας που συνετέλεσε στην επικράτηση των «Μπλαουγκράνα».

 

Ο λόγος για τον Νικ Καλάθη, ο οποίος πραγματοποίησε μια all around εμφάνιση με τη στατιστική του να γράφει 9 πόντους, 13 ριμπάουντ (career high), 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος και 4 κερδισμένα φάουλ για 22 μονάδες στην αξιολόγηση.


 

Το προηγούμενο ρεκόρ του Έλληνα γκαρντ ήταν τα 12 ριμπάουντ, τα οποία είχε μαζέψει κόντρα στη Βαλένθια, στις 8 Νοεμβρίου του 2019, όταν αγωνιζόταν ακόμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τότε μάλιστα είχε «αγγίξει» και το triple-double, αφού είχε σημειώσει ακόμα 13 πόντους και είχε μοιράσει 9 ασίστ σε 29'49” συμμετοχής.

 

Μετά την τελευταία του επίδοση, ο διεθνής γκαρντ έγινε και ο πιο «κοντός» παίκτης (σσ. 1.96μ) στην ιστορία της διοργάνωσης που μαζεύει τουλάχιστον 13 ριμπάουντ. Οι υπόλοιποι μπασκετμπολίστες με ύψος κάτω από 2 μέτρα που έχουν φτάσει σε ανάλογα νούμερα είναι οι:

 

Μάρκο Μίλιτς (1.99μ),14 ριμπάουντ – Ολίμπια Λιουμπλιάνα vs Μπανταλόνα (2007)

Μάρκο Μίλιτς (1.99μ), 13 ριμπάουντ – Ολίμπια Λιουμπλιάνα vs Παναθηναϊκός (2007)

Ντούσαν Κέτσμαν (1.97μ), 13 ριμπάουντ – Παρτιζάν vs Παναθηναϊκός (2008)

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0