Basket Talk

Λιόλιος: Τρίπτυχο ισονομία, αξιοκρατεία, διαφάνεια - Φαβορί για την Εθνική ο Ιτούδης - Φάρος για την επόμενη γενιά ο Αντετοκούνμπο

Λιόλιος: Τρίπτυχο ισονομία, αξιοκρατεία, διαφάνεια - Φαβορί για την Εθνική ο Ιτούδης - Φάρος για την επόμενη γενιά ο Αντετοκούνμπο

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος ανοίγει τα χαρτιά του σε συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου. Το BN Sports θα είναι εκεί για να καταγράψει όλα όσα θα ανακοινώσει ο κ. Λιόλιος αναφορικά με τη διαιτησία, τον νέο Ομοσπονδιακό προπονητή, την πλαισίωση της διοίκησής  του από πρώην παίκτες και πολλά ακόμη.

Καλησπέρα από το ΟΑΚΑ όπου στις 12.00 θα ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του νέου προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου




* Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα

13:41 Τέλος ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε πως υπάρχει πρόθεση για τη δημιουργία αναπτυξιακών ομάδων, όπως στην Ισπανία, με περιορισμούς και προστασία για τους Έλληνες αθλητές. 

13:37
Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:"Έχουμε μιλήσει ήδη. Είναι τεράστιος φαν της Εθνικής Ομάδας, ο μεγαλύτερος από όλους μας. Είναι ενθουσιασμένος με τις εξελίξεις. Η περουσία του Γιάννη είναι η προσωπικότητά του. Μας κάνει περήφανους γιατί γυρίζει παντού με την ελληνική σημαία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση. Ο Γιάννης είναι φάρος για την επόμενη γενιά. Όπως και ο Νίκος Γκάλης ήταν φάρος για όλους μας. Είχα επικοινωνία και με τον Γκάλη και με τον Γιαννάκη. Η Ομοσπονδία είναι ανοιχτή και ενώνει. Θα είναι χαρά μας αν όλοι αυτοί οι φάροι ανάψουν όλοι μαζί".

13:31
Τα φετινά έσοδα της ΕΟΚ ήταν 3.4 εκατ. ευρώ και τα έξοδα περίπου τόσα, με τον κύριο Λιόλιο να τονίζει ότι θα γίνει "νοικοκύρεμα". Για τις οφειλές που υπάρχουν στα Ολυμπιακά ακίνητα σημείωσε ότι ξεπερνούν τα 1 εκατ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι η νέα ΚΕΔ θα είναι τριετούς διάρκειας, όπως προβλέπει ο κανονισμός. 

13:21
Για την ύπαρξη 4 ξένων αθλητριών στην Α1 Γυναικών, που θεωρείται ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ο κύριος Λιόλιος τόνισε ότι δεν συμφωνεί, αλλά από την άλλη αναρωτήθηκε για το πόσες Ελληνίδες αθλήτριες υπάρχουν, σημειώνοντας ξανά ότι θα πρέπει να "παράξουμε" περισσότερες αθλήτριες αυτού του επιπέδου. Το ίδιο σημείωσε ότι συμβαίνει και στην Basket League. 

13:18
Για το live streaming όλων των αγώνων και τη δυσκολία που υπάρχει σε αυτό, αφού τα γήπεδα δεν ανήκουν στην ΕΟΚ. "Είναι δύσκολο, αλλά είναι το μέλλον, στόχος μας είναι ο εξοπλισμός να υπάρχει στα γυμναστήρια με έξοδα της ΕΟΚ, δεν είναι πολύ μεγάλο το κόστος". 

13:15
Για το αν η διαιτησία θα είναι έμμισθη ή άμισθη. "Έχουμε ξεχωρίσει το κομμάτι οργανωτικό από το operation. Όσοι είναι στη διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν παίρνουν μισθούς, παρά μόνο κάποια έξοδα κίνησης για να μποτούν να έρχονται. Όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι έμμισθοι και οι διαιτητές και οι προπονητές. Για αυτό και ελέγχονται και κρίνονται. Εμπλοκή δεν θα υπάρχει με τη διαιτησία, αλλά όλοι μας κρινόμαστε. Αν η Basket League θέλει επαγγελματική διαιτησία πρέπει να το ζητήσει. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Όταν το ζητήσει θα το συζητήσουμε". 

13:08
Για το αναπτυξιακό μπάσκετ και τους λιγοστούς αγώνες που παίζουν τα παιδιά στην επαρχία ο κ. Λιόλιος σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ομοσπονδία ήταν απούσα και ότι θα γίνει πλήρης αναδόμηση, ενώ στάθηκε και στο ρόλο του παιδαγωγού που οφείλει να έχει ένας προπονητής μιας ακαδημίας.

13:05
Σε νέα ερώτηση για το κόστος των προαναγγελιών ο κ. Λιόλιος επανέλαβε ότι είναι σίγουρος ότι τα λεφτά θα βρεθούν και ότι "το μπάσκετ θα ξαναγίνει αεροπλάνο, από αυτοκινητάκι που είναι τα τελευταία χρόνια".

13:01
Για το τι θα έλεγε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο τώρα που η σκυτάλη άλλαξε χέρια. "Δεν είμαι ισχυρός άνδρας, ο σκοπός μου δεν είναι να μείνω πολλά χρόνια. Θέλω ο επόμενος που θα έρθει να βρει ωραία πράγματα". Ακόμα παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πήρε συμβουλές. Τόνισε ότι θα γίνουν και λάθη, αλλά ότι πάντα θα τηρείται το τρίπτυχο  ισονομία, αξιοκρατεία, διαφάνεια.

12:58
Για τη φιλοσοφία του όλοι μαζί και τη μείωσε της πόλωσης είπε: "Αν κάποιος δεν θέλει να μπει στο όλοι μαζί, η ιστορία θα τον αφήσει πίσω". Ακόμα έκανε λόγο για ανεστραμένη πυραμίδα, όπου ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι να δίνει όραμα και να συμπαρασύρει. 

12:56
Για το κόστος όσων προανήγγειλε ο κ. Λιόλιος, το οποίο ξεπερνά την επιχορήγηση της Ομοσπονδίας και την εξεύρεση πόρων, ο νέος πρόεδρος είπε αφοπλιστικά: "Αυτή είναι δουλειά μου, να κόψω το λαιμό μου", ενώ τόνισε ότι το μπάσκετ είναι ένα προϊόν που πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό. 

12:53
Για το ανα υπάρχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση που η ΤΣΣΚΑ δε συμφωνήσει ο κόουτς Ιτούδης να αναλάβει την Εθνική, ο κ. Λιόλιος απάντησε ότι υπάρχει και plan b και plan c, αλλά ο πρώτος στόχος είναι πιο σημαντικός. Ακόμα τόνισε ότι υπάρχει πλάνο τριετίας, με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. 

12:52
Για πιθανή ανάμειξη του Βασίλη Σπανούλη με την Εθνική, ο κ. Λιόλιος εκθείασε τον προσφάτως αποχωρήσαντα από την ενεργό δράση "Kill Bill" και ότι θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο timing. 

12:50
Για την οικονομική διαφάνεια, ο κ. Λιόλιος ανέφερε ότι τα χρήματα είναι των σωματείων και ότι η διοίκηση της ΕΟΚ έχει ρόλο διαχειριστή, προτάσσοντας πάντα το δικό τους συμφέρον. 

12:49
Για κάποιες "ανωμαλίες" που προέκυψαν λόγω της καθυστέρησης των εκλογών ο κ. Λιόλιος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή παρατυπία και ότι τα λάθη δε θα διορθωθούν με λάθη. 

12:46
Σε ερώτηση για τους προπονητές των λοιπών Εθνικών Ομάδων (πέραν της Ανδρών) ο πρόεδρος της ΕΟΚ επανέλαβε ότι υπεύθυνος είναι ο Δήμος Ντικούδης και ότι πρόθεσή της ομοσπονδίας είναι οι προπονητές να είναι ενεργοί, δηλαδή να κοουτσάρουν και σε συλλόγους.  

12:41
"Για να γίνουμε πρώτοι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί". Το μότο για την τριετία που ακολουθεί είναι "Το μπάσκετ ενώνει! Δεν ενώνει τους μπασκετικούς, αλλά την κοινωνία" και κάπως έτσι έκλεισε την ομιλία του ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, προτού δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.  


12:38
Ο κ. Λιόλιος ευχαρίστησε την ΚΕΔ. "Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔ που λειτουργούσε ως τώρα. Η πρότασή μου προς το Δ.Σ. για τη διαιτησία θα είναι η εξής. Ειδικός σύμβουλος και υπεύθυνος διαιτητών να είναι ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου. Η ΚΕΔ θα είναι τριμελής, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Πιτσίλκα. Τα υπόλοιπα δύο μέλη οι κ. Μουζάκης και κ. Μπήτης. Παράλληλα θα υπάρξει σώμα παρατηρητών, που θα παρακολουθούν τους διαιτητές και θα τους αξιολογούν. Θα υπάρχει επίσης εσωτερικό ράνκινγκ αξιολόγησης, με αρχή στην Basket League. Υπεύθυνος για την ΚΕΔ, τους παρατηρητές και την εκπαίδευση των διαιτητών να είναι ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου, που θα έχει απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την ΟΔΚΕ".

12:35
Ο κ. Λιόλιος επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει επαφή με τον Δημήτρη Ιτούδη για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ. Ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία, αλλά ο κ. Λιόλιος εμφανίστηκε αισιόδοξος. Σε ότι αφορά τα "παράθυρα" τόνισε ότι θα υπάρξει συζήτηση στο ΔΣ της ΕΟΚ. 

12:34
 Για το Κύπελλο Ελλάδας: "Για το Κύπελλο, φέτος η πρότασή μας θα είναι να γίνει Final 4. Ούτως ή άλλως δεν προλαβαίνουμε για Final 8 φέτος. Του χρόνου στόχος είναι να υπάρχει Κυπελλούχος Ερασιτεχνικών Σωματείων, δηλαδή μέχρι την Α2, που εν συνεχεία θα συμμετέχει με τις επτά πρώτες ομάδες της Α1 σε Final 8".

12:33
Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στο 3x3 που είναι πλέον και ολυμπιακό άθλημα. 

12:31
Στη συνέχεια ο πρόεδερος της ΕΟΚ πέρασε στο κομμάτι του μπάσκετ γυναικών και έκανε λόγο για διπλάσια στήριξή του σε σχέση με αυτό των ανδρών. Επανέλαβε ότι την ευθύνη για το μπάσκετ γυναικών έχουν η κ. Κωνσταντινίδου, ο κ. Βασιλειάδης και ο κ. Δικαιουλάκος, ενώ προανήγγειλε και τη διεξαγωγή All Star Game στις 12-13 Φεβρουαρίου 2022. 

12:29
"Μέσα σε βάθος τετραετίας από τις 130 ομάδες των εθνικών πρωταθλημάτων να πέσουμε στις 70, για να είναι οικονομικά βιώσιμες οι ομάδες και θα έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά στα ρόστερ τους". Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, από τη δημόσια τηλεόραση, τόσο για το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, όσο και της Α1 Γυναικών. 

12:25
Έπειτα ο κ. Λιόλιος έθιξε το θέμα του κόστους που υπάρχει για να παίξει ένα παιδί μπάσκετ και τόνισε ότι ο στόχος είναι ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα να διπλασιαστεί. "Από 1η Νοεμβρίου 2021 θα υπάρχει κατάργηση του κόστους για έκδοση δελτίων για όλα τα ανήλικα παιδιά. Από το Φεβρουάτριο του 2022 θα υπάρχει πλάνο για την κάλυψη των εσόδων μετακίνησης των ομάδων από την ΕΟΚ".

12:23
Δημιουργία ενός δικτύου Ομοσπονδιακών προπονητών. Αυτοί οι προπονητές θα πηγαίνουν στα σωματεία, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, σε τακτική βάση για να αξιολογούν τα παιδιά και τα σωματεία. 

12:21
Στη συνέχεια ο κ. Λιόλιος πέρασε στο κομμάτι του αναπτυξιακού μπάσκετ. "Θα υπάρξει ομάδα εργασίας για τη συγγραφή του τι μπάσκετ παίζουμε στην Ελλάδα. Ένα σύγχρονο playbook, όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και αξιακό". 

12:19
Από την επόμενη σεζόν τα δελτία θα είναι ψηφιακά. Ο κ. Λιόλιος έκανε λόγο για ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλα τα επίπεδα. Μεταγραφές, φύλλα αγώνα, διασύνδεση ΕΟΚ με τα σωματεία. Στόχος το αυτοματοποιημένο live streaming όλων των αγώνων. Στόχος την 1η Ιουνίου του 2024 όλα να γίνονται μέσα από το κινητό τηλέφωνο! 

12:17
Το Μάρτιο του 2022 θα γίνει η Γενική Συνέλευση των σωματείων. 


12:16
Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ σημείωσε ότι θα δοθεί βάση στη Βόρειο Ελλάδα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μεταβεί και η Εθνική για παιχνίδι μετά από 34 χρόνια. 

12:15
Ο κ. Λιόλιος προανήγγειλε τη δημιουργία ενός μουσείου μπάσκετ στην Αθήνα!

12:12 "Δε συνηθίζεται μετά τις εκλογές κάποιος να λέει τι έχει σκοπό να κάνει και να τηρεί τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αλλά εμείς αυτό θα κάνουμε. Το βασικότερο που θα κάνουμε την επόμενη τριετία είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία που διέπει την ΕΟΚ. Νοιαζόμαστε τα σωματεία, δεν τα διατάζουμε, τα υπηρετούμε. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Θα υπάρχει πλήρης οικονομική και οργανωτική διαφάνεια. Θα μιλάω συνέχεια για το τρίπτυχο ισονομία, αξιοκρατεία, διαφάνεια".

12:09 Στη συνέχεια σημείωσε: "Στις 12 Σεπτεμβρίου πήραμε μία σαφή εντολή. Πήρα τηλέφωνο και τον κ. Φασούλα και τον κ. Παπανικολάου, και τους ανθρώπους από όλες τις παρατάξεις, αν και μισώ τη λέξη παράταξη, προτιμώ τη λέξη πρωτοβουλία και τους είπα ότι δεν έχασε κανείς".

12:05 "Ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν ο απόλυτος ηγέτης, εν πολλοίς σε αυτόν οφείλεται ότι βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Τα τελευταία χρόνια έγιναν λάθη αλλά το  να αναγνωρίζουμε την προσφορά που έφεραν το μπάσκετ μέχρι εδώ είναι ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά", ανέφερε σε πρώτη φάση ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ. 

12:03 Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και εκπρόσωπος της ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ, άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου με έναν μικρό πρόλογο και έδωσε το λόγο στον κ. Λιόλιο


Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη Συνέντευξη Τύπου μέσα από το επίσημο κανάλι της ΕΟΚ στο Youtube

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0