Basket Talk

Όντι Νόρις: O θρύλος της Μπαρτσελόνα επιστρέφει σπίτι του!

Όντι Νόρις: O θρύλος της Μπαρτσελόνα επιστρέφει σπίτι του!

Η Μπαρτσελόνα θέλησε να επιστρατεύσει ξανά ένα πρώην μέλος του συλλόγου, με τον Όντι Νόρις να αναλαμβάνει χρέη πρεσβευτή και την ομάδα να επιβεβαιώνει τους δεσμούς που διατηρεί με ανθρώπους που σημάδεψαν το κλαμπ!  

Η ουσιαστική σύνδεση ενός ξένου με την εκάστοτε ομάδα του δεν είναι κάτι το θέσφατο. Ο Όντι Νόρις καταρρίπτει έναν γενικότερο κανόνα… Από τη στιγμή που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα – και πάνε χρόνια από τότε - συνέχισε να την ακολουθεί από τη μεριά του… οπαδού!  

Άλλωστε, όσα θρυλικά ονόματα και αν πέρασαν από τα παρκέ των «μπλαουγκράνα» σίγουρα λίγα λατρεύτηκαν από τους φίλους της ομάδας, όσο εκείνο του Νόρις.  

Ξεκίνησε από τους Μπλέιζερς και το ΝΒΑ, ωστόσο η θέληση του Ρενέσες και η… ευρωπαϊκή του μοίρα τον έφεραν στη Μπαρτσελόνα το 1987 προκειμένου να κατακτήσει στα έξι χρόνια παρουσίας του τρεις φορές το Ισπανικό Πρωτάθλημα και δύο το Κύπελλο.

 audie-norris-the-legend.jpg

Ονειρικό θα πει κανείς δεδομένου του ανταγωνισμού της Λίγκας. Τί του έλειψε; Ένα τρόπαιο της Euroleague, που όσο κοντά και αν έφτασε στην πηγή δεν ήπιε ποτέ νερό, στερώντας του το κάτι παραπάνω στις κοινές του επιτυχίες με τους Ισπανούς!  

Η αγάπη του για τη χώρα επεκτάθηκε και στην προσωπική του ζωή. Παντρεύτηκε με τη Ντολόρες Κουκέιρο, κόρη του άλλοτε γιατρού της Ομπραντόιρο και για αρκετά χρόνια ζει σε ισπανικά εδάφη. Ήταν και είναι ένας τρόπος να μένει κοντά στη Μπαρτσελόνα, που ήρθε η στιγμή να αξιοποιήσει τον δικό του κομμάτι στην ιστορία της με τον κατάλληλο τρόπο.  

Ο Νόρις αναλαμβάνει χρέη πρεσβευτή για τον σύλλογο με σκοπό να «μεγαλώσει» τους «μπλαουγκράνα» σε όλα τα επίπεδα. Να εξελίξει το… σπίτι του, όπως δηλώνει ο ίδιος κατά την επιστροφή του. Μόνο που αυτή τη φορά το έμβλημα θα αλλάξει θέση. Δεν θα βρίσκεται σε φανέλα, αλλά στο πέτο ενός παράγοντα!  

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0