Basket Talk

NBA Finals: Πρωταθλητές κατά... 88,2% οι Phoenix Suns

NBA Finals: Πρωταθλητές κατά... 88,2% οι Phoenix Suns

Ποτέ ξανά δεν βρέθηκαν τόσο κοντά στο δαχτυλίδι οι "ήλιοι" της Αριζόνα.

Σχετικά Άρθρα

Ότι γράφει δεν ξεγράφει και η ιστορία είναι αμείλικτη. Οι Phoenix Suns μετά το 118-108 επί των Milwaukee Bucks έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ και σύμφωνα με την προϊστορία των τελευταιων 37 χρόνων θα γίνουν τελικά πρωταθλητές σε ποσοστό 88,2%!

Βλέπετε οι Suns έγιναν η 18η ομάδα από το 1984 και μετά που προηγείται με 2-0 στις νίκες στους τελικούς του ΝΒΑ και στις 17 προηγούμενες περιπτώσεις η ομάδα που βρέθηκε σε αυτό το σημείο κατέκτησε τον τίτλο τις 15 φορές!

Μοναδικές ομάδες που "γύρισαν" τη σειρά των τελικών και στέφθηκαν πρωταθλήτριες ήταν οι Miami Heat το 2006 εναντίον των Dallas Mavericks και οι Cleveland Cavaliers το 2016 εναντίον των Golden State Warriors!

"Αυτό ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι των πλέι-οφ" δήλωσε ο Chris Paul γνωρίζοντας τη σημασία του 2-0 τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά για την ομάδα του τους Phoenix Suns. Να σημειωθεί ότι οι "ήλιοι" στα φετινά πλέι-οφ όποτε προηγούνται σε οποιοδήποτε σημείο του ματς με διψήφια διαφορά πόντων κερδίζουν πάντα κάτι που συνέβη και στον 2ο τελικό φτάνοντας φέτος στο 13-0.


Όσο για τον πρώτο τους σκόρερ Devin Booker έγινε μόλις ο 3ος παίκτης κάτω των 25 ετών τα τελευταία 25 χρόνια μετά τους Kobe Bryant και Russell Westbrook που τελείωσε τελικό του ΝΒΑ με τουλάχιστον 30 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ!

Γιάννης Ψαράκης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0